Vianoce klopú na dvere

Koniec roka sa blíži a väčšina z vás v organizáciách už finišuje posledné úpravy darovacej stránky, čistí databázu kontaktov a pripravuje vianočné newslettre. Kedy ich teda poslať? Kedy sú darcovia najštedrejší? My v DARUJME.sk milujeme dáta a radi sa s vami o naše zistenia podelíme, aby ste boli čo najúspešnejší.

Darcovia podporujú organizácie počas celého roka

Posledných 5-6 týždňov v roku je však ich podpora tradične najvyššia. Pre vašu organizáciu je to príležitosť, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Aj keď bol váš rok ťažký, aj keď vás čaká ešte kopec koncoročných aktivít, nezabúdajte na vašich darcov. Poďakujte sa im za celoročnú podporu, dajte im vedieť, čo sa vám spoločne podarilo a dajte im možnosť podporiť vás.

V predvianočnom čase prichádza prvý vrchol na Giving Tuesday – v roku 2023 pripadá na utorok 28. novembra. Vtedy mnohé organizácie výrazne vyzývajú svojich podporovateľov, aby svoju štedrosť prejavili práve voči nim. Myslite však aj na to, že hlavná časť podpory od darcov prichádza druhý a tretí decembrový týždeň – čím sú Vianoce bližšie, tým viac ľudia, dojatí vianočnou atmosférou, darujú.

Útlm padne na darcov až 25.-26.12., kedy si v kruhu rodiny naozaj doprajú pokoj od elektronických zariadení. Lenže pozor, už 27.12. sa mnohým skončí dovolenka alebo sa jednoducho vracajú späť do online sveta. Ak tam natrafia na vašu výzvu na podporu, opäť radi darujú a priemerná výška darovanej sumy je dokonca vyššia ako predtým:

Možno práve množstvo darčekov pod stromčekom privedie darcov k tomu, aby viac mysleli na tých, ktorí také šťastie nemali. Fundraisori by si teda radšej mali dopriať voľno až v januári, aby ešte zastihli túto poslednú vlnu štedrých povianočných darcov.

Vieme, že toho máte veľa. Ale teraz je čas, aby ste pozbierali sily a opreli sa do vášho vianočného fundraisingu. Veď práve financie získané v decembri vystačia mnohým organizáciám na celoročné fungovanie. Radi vám pomôžeme s akýmikoľvek fundraisingovými dilemami či nastaveniami v DARUJME.sk. Neváhajte sa nám ozvať, sme tu pre vás.

Ozaj, ak ste tak ešte neurobili, pozrite si záznam webinára o predvianočných tipoch s Lukášom Hejnom, riaditeľom fundraisingu v Nadaci Via, ktorý mal dlhé roky na starosti naše spriatelené Darujme.cz. Dozviete sa okrem iného, koľko newslettrov odporúča pred Vianocami poslať a prečo by vám vlastne darcovia mali chcieť poslať svoje ťažko zarobené peniaze.

Inšpirujte sa od iných, skúšajte a pustite sa do online fundraisingu. Vianoce sú vrcholná darovacia sezóna a ľudia radi podporia vašu tému, ak ich oslovíte. Držíme vám palce 😊

Ak potrebujete poradiť alebo skonzultovať vašu kampaň, sme tu pre vás na info@darujme.sk alebo si dohodnite s nami online stretnutie.

 

Ak ešte nie ste v DARUJME.sk a chceli by ste byť, zaregistrovať sa môžete tu.

 

Publikované 26. novembra 2023