Nadizajnujte si vlastnú darovaciu stránku

Jednoduchosť DARUJME.sk je v tom, že si darovaciu stránku spravíte priamo v systéme za pár minút. Viete si ju prispôsobiť farebne, textovo, doplniť obrázky, videá, pozadie alebo špeciálne polia s dodatočnými otázkami na darcov. Pre väčšinu organizácií to bohato stačí a darcovia môžu vašu organizáciu hneď podporiť.

 

 

 

Rýchla šablóna darovacej stránky: 

Veľká šablóna darovacej stránky:

Darovacie stránky z vyššie ukázaných šablón cez DARUJME.sk máte hotové rýchlo, bez nutnosti programovania a vždy aktuálne. Fungujú na doméne darujme.sk, nemusíte sa starať o aktualizácie ani o bezpečnosť.

Ak ale predsa len potrebujete mať darovaciu webstránku integrovanú do webstránky vašej organizácie a máte špecifické požiadavky ako má vyzerať, môžete sa vydať cestou naprogramovania vlastnej darovacej stránky. Zjednodušene ide o formulár priamo na vašej webstránke, ktorý zasiela potrebné dáta do nášho systému a všetky dáta máte rovnako dostupné v moje.darujme.sk ako pri šablónach. Darovaciu stránku je potrebné naprogramovať podľa nášho aktuálneho manuálu. Najčastejšie je v tomto prípade využívaná metóda POST – k tej zverejňujeme aj detailné príklady kódov.

Prosím nevkladajte darovaciu stránku cez iFrame, tento spôsob nie je zo strany väčšiny slovenských bánk považovaný za bezpečný spôsob prevádzania peňazí. Podmienky bánk na bezpečnosť sa každým rokom sprísňujú a my to musíme rešpektovať.

Keď budete mať stránku naprogramovanú, neváhajte a napíšte nám na info@darujme.sk, aby sme ju otestovali. Skontrolujeme, či sú všetky spôsoby darovania plne funkčné aj či ste na niečo dôležité nezabudli. K dispozícii na rovnakej adrese vám je aj náš technický konzultant, s ktorým si môžete prejsť otázky týkajúce sa kódu.

Pri vlastných darovacích stránkach sa fantázii medze nekladú, pre lepšiu predstavu prinášame pár príkladov:

1. Človek v ohrození

https://clovekvohrozeni.sk/darujte/

Človek v ohrození je krásny príklad vlastnej darovacej stránky, ktorú si naprogramovala organizácia podľa svojich vizuálnych a dizajnových potrieb s použitím nášho manuálu. Všetko funguje ako má a dáta o darovaní a darcoch vidí organizácia naďalej priamo v systéme DARUJME.sk. Všimnite si predvolenú sumu jednorazového daru – 55 Eur. Nebojte sa byť odvážni, skúšajte, vyhodnocujte správanie darcov, pýtajte sa ich a vylaďujte.

Človek v ohrození má aj vlastnú darovaciu stránku zameranú výlučne na pravidelných darcov. Klub priateľov umožňuje organizácii stabilizovať sa a plánovať aktivity v dlhodobejšom horizonte.

2. IPčko

https://ipcko.sk/podporte-nas/

Aj v organizácii IPčko si naprogramovali vlastnú darovaciu stránku, ktorá je súčasťou kampane na podporu liniek pomoci. Cieli najmä na pravidelných darcov a pri každej sume sa zobrazí, čo sa IPčku vďaka tej podpore podarí urobiť, napr. „20€ umožní sprevádzať 2 ľudí od prvého kontaktu až k celkovej stabilizácií“. Darca má tak reálny obraz o dopade jeho finančného daru.

Priamo na stránke majú zverejnenú aj darovanú sumu – tá sa automaticky aktualizuje cez feed darov zo systému DARUJME.sk, ktorý nájdete pri úprave akejkoľvek darovacej stránky v Rozšírených nastaveniach.

3. SAVIO

http://savio.sk/darovat-teraz/

SAVIO bola prvá neziskovka, ktorá sa vydala cestou vlastnej darovacej stránky. Dôvody boli dva. Prvý, snaha o kompaktný dizajn nového webu, kde mala darovacia stránka lepšie zapadnúť. Druhým je pridanie možnosti výberu konkrétneho projektu na ktorý človek daruje.

Vlastné darovacie stránky naberajú na popularite

Dobrých príkladov vlastných darovacích stránok je viac: NOTA BENE, Slovensko.digital, Nadácia Cvernovka – Suť na park, OZ Za našu vodu, Saleziáni v Trnávke.

Platí, že investovať čas, energiu a peniaze do naprogramovania vlastnej darovacej stránky sa oplatí hlavne v prípade, že plánujete väčšiu kampaň na získavanie darov alebo máte veľkú základňu darcov. Len samotná darovacia stránka, nech je akokoľvek vyšperkovaná, nových darcov neprinesie – musí byť podporená aktívnou komunikačnou kampaňou. Ak ešte so získavaním darov len začínate, odporúčame vytvoriť si darovaciu stránku zo šablóny v DARUJME.sk a sústrediť sa na jej správne umiestnenie na webstránke vašej organizácie a jej propagáciu.

Ak sa však rozhodnete pre vlastnú stránku, kontaktujte nás. Radi sa s vami porozprávame o vašich potrebách a cieľoch a poradíme, ako si najlepšie vlastnú darovaciu stránku nastaviť.

Aktualizované 30. mája 2022