Pozývame na webinár s o.z. Vagus: Starostlivosť o darcov

Individuálny fundraising je nielen dôležitou súčasťou získavania financií, ale aj skvelý spôsob, ako si vybudovať komunitu priaznivcov a podporovateľov, ktorí sú nadšení pre vašu tému.

Na bezplatnom webinári vo štvrtok 11. apríla sa spolu s našimi hosťkami Stanislavou a Ivanou z organizácie Vagus pozrieme na to, ako sa starajú o darcovskú komunitu. Prihláste sa tu.

Vagus sa venuje pomoci ľuďom bez domova, v Bratislave prevádzkuje denné centrum Domec, poskytuje poradenstvo, streeetwork, osvetu, zapája sa do verejných politík. Vagus sa vzťahu s darcami a darkyniami venuje systematicky a dlhodobo a v našom DARUJME.sk patrí k najúspešnejším organizáciám.

Konkrétne si prejdeme:

  • Ako si budovať darcovskú komunitu.
  • Cesta od získania kontaktu až po transformáciu na darcu.
  • Ako a prečo je dôležité vytváranie vzťahu s darcami a darkyňami aj potom, ako vám poslali finančný dar.
  • Ako si naplánovať fundraisingovú stratégiu.
  • Dotkneme sa aj segmentácie databázy.
  • Pozrieme na nástroje systému DARUJME.sk, ktoré vám pomáhajú pri starostlivosti o vašich darcov a komunikácii s nimi.

STANISLAVA FABŠÍKOVÁ

Popri práci v reklamných agentúrach, kde strávila 7 rokov svojho pracovného života, sa venovala aj práci pre neziskové organizácie, ktorým pomáhala s komunikáciou. Najviac energie venovala srdcovke Vagus, kde spolupracovala na rôznych fundraisingových projektoch a budovaní značky ako dobrovoľníčka od jeho začiatkov. Prácu v reklamke napokon naplno vymenila za prácu pre Vagus, kde má na starosti marketing a komunikáciu už piaty rok.

IVANA BALGOVÁ

Vo Vaguse má od roku 2022 na starosti individuálny fundraising. Analytické zručnosti a vzťah k excelu získala počas štúdia sociológie, písať newslettre pre komunitu podporovateľov a podporovateliek dokáže vďaka štúdiu žurnalistiky a stáži v novinách. Ľuďom bez domova a téme dostupnosti bývania sa venovala ako aktivistka aj ako akademička.

Prihláste sa čo najskôr, kapacita je obmedzená. Deň pred webinárom vám pošleme email s linkom na pripojenie.

Webinár Starostlivosť o darcov a darkyne je len pre zaregistrované organizácie. Ak ešte nie ste v DARUJME.sk, zaregistrujte sa teraz.

Všetky tieto tipy môžete pri vašich kampaniach využívať aj vy. Ak by ste mali akékoľvek otázky alebo mali nápad na kampaň a chceli sa poradiť, môžete si s nami dohodnúť online konzultáciu  – stačí si vybrať vhodný čas.

 

DARUJME.sk je prvý a najväčší nekomerčný darcovský systém, prostredníctvom ktorého môžu ľudia bezpečne a spoľahlivo darovať finančný príspevok niektorej z overených mimovládnych organizácií. Od roku 2012 pomohlo mimovládnym organizáciám získať takmer 30 miliónov eur. Prevádzkuje ho Centrum pre filantropiu n.o., ktoré už 21 rokov aktívne prispieva k rozvoju darcovstva na Slovensku.

 

 

Publikované 27. marca 2024