DARUJME.sk vlastne darovacie stranky po GDPR

Čo treba urobiť po GDPR, ak máte vlastné darovacie stránky

V súvislosti so zákonom 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 2016/679, známym ako GDPR, sme pripravili niekoľko zmien darovacích stránok, ktoré sú súčasťou služby DARUJME.sk.

Ak čítate tento blog, je pravdepodobné, že vaša organizácia má naprogramované vlastné darovacie stránky s vlastným obsahom a grafikou. Ak využívate pevnú šablónu darovacej stránky, prosím, prečítajte si odporúčania pre vás.

Tieto stránky má plne pod kontrolou vaša organizácia, preto vás poprosíme do nej dopracovať dve voľby (Checkboxy či inak nazvané ako tlačítka), ktorými darca vyjadrí súhlas so spracovaním osobných údajov v systéme DARUJME.sk a Ľudia Ľuďom, ktorá je sprostredkovateľom platobnej brány. Je nevyhnutné, aby darca pred samotným darovaním potvrdil tieto voľby.

□ Potvrdzujem, že som bol informovaný o spracovaní Osobných údajov v systéme DARUJME.sk a Ľudia Ľuďom

□ Súhlasím so spracovaním Osobných údajov v systéme DARUJME.sk a Ľudia Ľuďom

V súvislosti s novým Nariadením Vám tiež odporúčame doplniť vlastné checkboxy s informovaným súhlasom o tom, ako vaša organizácia pristupuje k osobným údajom darcov. Ak takýto dokument má vaša organizácia spracovaný, môžu potom povinné checkboxy vyzerať napríklad takto:

□ Potvrdzujem, že som bol informovaný o spracovaní Osobných údajov organizáciou Doplníte názov

□ Potvrdzujem, že súhlasím so spracovaním Osobných údajov organizáciou Doplníte názov, ktorej poskytujem dar

… s odkazom na Pravidlá o ochrane osobných údajov vašej organizácie.

 

Samozrejme, obsah a znenie týchto checkboxov a to, či sa rozhodnete ich na svoje darovacie stránky implementovať, je iba na vás.

GDPR sa týka viacerých oblastí DARUJME.sk, v tomto momente sme zapracovali tieto nevyhnutné zmeny a odporúčania a pracujeme na ďalších, preto sme otvorení všetkým pripomienkam a návrhom na zlepšenie.

Držíme palce pri zháňaní darcov a najmä v ďalšej činnosti vašej organizácie, ktorej veríme aj touto cestou pomáhame 🙂

V prípade otázok sa na nás prosím obráťte na info@darujme.sk.
Ak máte iný podnet na DARUJME.sk v súvislosti s GDPR, prosím, kliknite na tlačítko nižšie.