sablony-darovacich-straok-po-gdpr

Čo treba urobiť po GDPR, ak využívate šablóny darovacích stránok

Aktualizované 18.9.2018

V súvislosti so zákonom 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 2016/679, známym ako GDPR, sme pripravili zmenu darovacích stránok, ktoré sú súčasťou služby DARUJME.sk.

Zmena sa týka ako statických darovacích stránkach (ak ste si darovaciu stránku neprogramovali sami, ale ich iba nastavovali v systéme DARUJME.sk), ako aj povinnosť pre tie neziskové organizácie, ktoré majú vlastné darovacie stránky.

V tomto blogu vám vysvetlíme, aké sú vykonané zmeny na statických darovacích stránkach a ako k nim pristupovať.

Pod darovacím formulárom pribudol povinný checkbox

Jeho cieľom je zabezpečiť, aby bol Darca dostatočne informovaný o tom, ako sú jeho osobné údaje spracované v DARUJME.sk a organizácii Ľudia Ľuďom, ktorá je sprostredkovateľom platobnej brány. Vyjadrenie súhlasu je pre Darcu povinné a nie je bez neho možné vykonať potvrdiť darovanie.
Toto pole je automatickou súčasťou darovacích stránok a jeho obsah nie je možné meniť.

Výsledok vyzerá takto:

snimka

Ak vaša organizácia využíva osobné údaje v súlade s Podmienkami a pravidlami DARUJME.sk, nie je potrebné, aby darovacie stránky obsahovali aj informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov vašej organizácie.

Ak však máte záujem takýto súhlas pridať, máte takú možnosť.

Nastavenie urobíte v týchto krokoch:

1. prihlásite sa do systému (moje.darujme.sk)
2. vo vrchnej lište zvolíte možnosť „Kampane“
3. vyberiete kampaň (t.j. darovaciu stránku), ktorú si želáte upraviť a kliknete na možnosť „Upraviť“
4. samotnú darovaciu stránku nastavujete v možnosti „Darovacia stránka“
Po výbere tejto voľby sa vám zobrazia nastavenia Darovacej stránky, keď sa posuniete nižšie (pod Kontaktné údaje darcu) tu vidíte voľbu „Informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov (GDPR)“

GDPR nastavenia v DARUJME.sk

5. V prípade, že ste si možnosť zvoli, je potrebné doň vložiť odkaz na vlastné Pravidlá o ochrane osobných údajov.GDPR odkaz na vlastne POOU

6. Zmeny uložíte v spodnej časti stránky voľbou Uložiť darcovskú stránku.

 

Od tohto momentu budú tieto dva checkboxy súčasťou darovacích stránok v základných šablónach, ktoré máte umiestnené na webe vašej organizácie. Bez ich potvrdenia darca nebude môcť darovať.

Držíme palce pri zháňaní darcov a najmä v ďalšej činnosti vašej organizácie, ktorej veríme aj touto cestou pomáhame 🙂

V prípade otázok sa na nás prosím obráťte na info@darujme.sk.