Máte firmu? Zapojte sa do Giving Tuesday a podporte vami vybranú organizáciu

Giving Tuesday je medzinárodný sviatok štedrosti a vy môžete byť jeho súčasťou. Páči sa vám práca nejakej neziskovky a záleží vám na téme, ktorej sa venuje? Podporte ju finančne alebo si vytvorte firemnú darcovskú výzvu a zapojte aj ľudí, s ktorými spolupracujete.

Vyberte si z organizácií v DARUJME.sk alebo sa nám ozvite na info@darujme.sk a radi vám poradíme.

Chcete len jednoducho podporiť organizáciu ako firma?

DARUJME.sk je pre vás ideálny nástroj. Nemusíte riešiť darovaciu zmluvu, stačí len vyplniť údaje na darovacej stránke, zaškrtnúť, že potrebujete potvrdenie do účtovníctva a my vám ho po prijatí daru automaticky pošleme. Viac o darovaní firiem a právnických osôb sa dočítate tu.

Ak máte doklad o tom, že vaša firma darovala vlastné finančné prostriedky na verejnoprospešný účel, môžete ich použiť na znásobenie % z dane, ktoré môžete asignovať mimovládnej organizácii pri odovzdávaní daňového priznania. Štandardne firmy posielajú 1% podielu zaplatenej dane z príjmov, ale ak počas účtovného roka darujú aj vlastné zdroje vo výške minimálne 0,5% podielu zaplatenej dane, môžu asignovať mimovládnej neziskovej organizácii 2% zo zaplatenej dane.

Chcete urobiť niečo viac? Vytvorte si firemnú darcovskú výzvu

Vo firemnej výzve vyzvete svojich zamestnancov alebo partnerov, aby podporili vybranú neziskovku, ako to robí každý rok napr. ESET. Vyberte si organizáciu zo zoznamu na DARUJME.sk, vytvorte si firemnú výzvu jednoducho za 5 minút a rozšírte ju vo firme. Ak tam vašu obľúbenú neziskovku nenájdete, napíšte nám na info@darujme.sk.

Takúto firemnú výzvu viete spojiť s vianočným večierkom, charitatívnym kvízom, teambuildingom alebo inou aktivitou vo vašej firme.

Buďte matchingový partner pre dary vašich zamestnancov

Firemné výzvy sú ideálny nástroj na budovanie hodnôt a vzťahov vo firme. Firma môže vyzbierané dary aj matchovať (znásobiť). Pre človeka, ktorý u vás pracuje je veľmi motivujúce vedieť, že cez tento spôsob prispieva dvojnásobkom a že jeho firme záleží na rovnakých témach ako jemu.

Mnohé firmy uprednostňujú darcovské výzvy cez DARUJME.sk, pretože majú ich komunikáciu plne pod kontrolou, môžu realizovať interné neverejné zbierky a nedostávajú sa do priamej konkurencie s inými firmami. Firma pri výzve zabezpečuje len svoju vlastnú komunikáciu výzvy medzi zamestnancami (alebo na verejnosť), celú administratívu okolo darov zabezpečuje DARUJME.sk. Organizácia poslané dary dostane bez ohľadu na to, či sa podarí cieľovú sumu naplniť a nemusíte riešiť žiadne darovacie zmluvy. Viac informácií pre firmy o darcovských výzvach nájdete tu.

Tip: Vyzvite svojich ľudí vo vašej firme, nech si založia darcovské výzvy a zapojte sa ako CEO tiež. Môže z toho vzniknúť milá súťaž na dobrý účel, kto vyzbiera najviac darov pre svoju vybranú neziskovku.

 

Pozrite si webinár pre firmy o tom, ako vytvoriť internú finančnú zbierku vo firme.


Ak by ste radi podporili organizáciu a neviete, či je v DARUJME.sk, ozvite sa nám alebo jej pošlite link na registráciu: https://darujme.sk/registracia/

Všetky organizácie, ktoré využívajú DARUJME.sk, prešli pri registrácii overovacím procesom. Je pre nás veľmi dôležité, aby organizácie transparentne hovorili o svojej činnosti a aby darcovia vedeli, komu a na aký účel posielajú svoje dary. Záleží nám na tom, aby mimovládne organizácie mohli získavať dary od svojich podporovateľov jednoducho a bezpečne aj cez internet a zároveň sa sústrediť na napĺňanie svojho poslania. Zároveň je pre nás veľmi dôležité, aby aj firmy mali svoj priestor na bezpečnú podporu dôležitých tém. A predvianočný čas je na to ako stvorený.
Aktualizované 25. októbra 2023