DARUJME.sk vlastne darovacie stranky po GDPR

Čo treba urobiť po GDPR, ak máte vlastné darovacie stránky

Aktualizované 18.9.2018

V súvislosti so zákonom 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a Nariadením Európskeho parlamentu a Rady č. 2016/679, známym ako GDPR, sme pripravili zmenu darovacích stránok, ktoré sú súčasťou služby DARUJME.sk.

Ak čítate tento blog, je pravdepodobné, že vaša organizácia má naprogramované vlastné darovacie stránky s vlastným obsahom a grafikou. Ak využívate pevnú šablónu darovacej stránky, prosím, prečítajte si odporúčania pre vás.

Tieto stránky má plne pod kontrolou vaša organizácia, preto vás poprosíme do nej povinný checkbox, ktorými darca vyjadrí súhlas so spracovaním osobných údajov v systéme DARUJME.sk a Ľudia Ľuďom, ktorá je sprostredkovateľom platobnej brány. Je nevyhnutné, aby darca pred samotným darovaním potvrdil tieto voľby.

□ Potvrdzujem, že som bol informovaný o spracovaní Osobných údajov v systéme DARUJME.sk a Ľudia Ľuďom

Ak vaša organizácia využíva osobné údaje v súlade s Podmienkami a pravidlami DARUJME.sk, nie je potrebné, aby darovacie stránky obsahovali aj informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov vašej organizácie.

Pozn.: návod a všetky potrebné informácie, ako si nastaviť darovacie stránky vo vlastnom dizajne aj spolu s povinnými náležitosťami, ktoré musia obsahovať, nájdete v moje.darujme.sk v sekcii „Príručky“.

Držíme palce pri zháňaní darcov a najmä v ďalšej činnosti vašej organizácie, ktorej veríme aj touto cestou pomáhame 🙂

V prípade otázok sa na nás prosím obráťte na info@darujme.sk.