Ako na FB reklamy pre neziskovky? Top tipy Mareka Šulika.

Na nedávnom webinári pre organizácie zapojené v DARUJME.sk sme privítali hosťa, experta na marketing a facebookovú reklamu, Mareka Šulika.

Marek sa venuje marketingu a reklame od roku 2009. V súčasnosti pracuje ako Head of Digital Marketing v slovenskej spoločnosti Isadore a je spolumajiteľom marketingového štúdia Birne. Píše newsletter Marš, ktorý čítajú tisíce odberateľov a vychádza aj na stránkach Denníka N.

Oblasť facebookovej reklamy vzbudzuje medzi neziskovkami veľký záujem. A hoci nás prekvapuje stále sa meniacimi pravidlami a nastaveniami, stále je jedným z najefektívnejších a najlacnejších marketingových nástrojov. Tým pádom poskytuje veľa podnetov aj pre fundraising, bez ktorého darcovstvo pre organizáciu nenaštartujeme.

Marek nám vysvetlil jednotlivé nastavenia a funkcie vo Facebook Ads Manager. Dal nám viacero odporúčaní v nastavení publík, aby reklamu videli ľudia, ktorí sú pre organizáciu relevantní. Podrobne sme si prešli aj tzv. Lookalike publiká a ako si ich správne navoliť. Ako si nastaviť Facebook pixel a čo to vlastne je. Prečo je dôležité testovať rôzne druhy príspevkov a nastavení súčasne a tiež ich priebežne vyhodnocovať. Ako je to s videami a prečo ich treba vždy otitulovať. A veľmi veľa ďalších podnetných funkcií, tipov a trikov, ako z Facebooku vyťažiť čo najviac.

Aktuálnosť témy dokazuje aj množstvo účastníkov nášho webinára, ktorých bolo viac ako 50.

Z hojnej účasti sa veľmi tešíme, ale ešte väčšiu radosť máme zo živej diskusie a konkrétnych otázok, ktoré tvorili druhú polovicu webinára. Marek sa tak zameral na konkrétne a praktické ukážky nastavení a možností priamo v prostredí Facebookového reklamného centra.

Čo najviac zaujalo účastníkov webinára?

Vyberáme z dotazníka 🙂

„Praktické príklady. Oceňujem, že Marek nám ukázal priamo tvorbu kampane step by step.“

„Odpovede z praxe, nie z návodov a učebníc, zodpovedali sme všetky otázky.“

„Diskusia, pretože sme mali otázky, ktoré boli priamo šité na naše neziskovky.“

„Komplexný prehľad témy, pútavé spracovanie, praktické rady.“

Ak ste sa zúčastnili webinára Ako na FB reklamy pre neziskovky? a chcete nám ešte dať spätnú väzbu, budeme radi, keď si nájdete chvíľku na tento dotazník.

Záznam webinára je dostupný všetkým používateľom z organizácií v DARUJME.sk po prihlásení cez moje.darujme.sk v časti Príručka. Určite tam choďte mrknúť.

Okrem neho tam nájdete aj video (nielen) pre nové organizácie v DARUJME.sk, kde vysvetľujeme funkcie a novinky v systéme, nastavenia darovacích stránok, darcovských výziev a základné princípy fundraisingu.

A keďže leto je najlepší čas na plánovanie jesene a vianočnej kampane, určite pozrite aj na video Darujme Vianoce, kde nám fundraisingový guru Lukáš Hejna z Nadace Via povedal veľa užitočného do ktorejkoľvek darcovskej sezóny.

Ak ešte nie ste v DARUJME.sk a chceli by ste byť, zaregistrovať sa môžete tu.

Publikované 23. júna 2023