Pomôžte ľudom v Libanone cez zbierky overených organizácií

Libanon sa ocitol v epicentre jednej z najhorších humanitárnych kríz za posledné desaťročia. Konflikt, ktorý eskaloval v južných oblastiach krajiny, prinútil státisíce ľudí opustiť svoje domovy a hľadať útočisko v severnejších častiach krajiny. Izraelské letecké útoky a pozemné operácie neustávajú, a situácia sa pre miestne obyvateľstvo stáva čoraz neúnosnejšou.

Krajina v núdzi

Libanon už pred vypuknutím aktuálneho konfliktu bojoval s vážnymi problémami – hospodársky kolaps, politická nestabilita a extrémna chudoba zasiahli milióny ľudí. A teraz, keď konflikt zasiahol krajinu naplno, potreby obyvateľstva dramaticky narastajú. Podľa posledných správ je viac ako 360 000 ľudí bez prístupu k pitnej vode, a tisíce rodín sa nachádzajú v núdzových prístreškoch s nedostatkom základných potrieb, ako sú jedlo, voda, matrace a prikrývky.

Bejrút, FOTO TASR/AP, Hassan Ammar

Pomoc v prvej línii

V Libanone pôsobia mnohé dôveryhodné organizácie, ktoré zabezpečujú okamžitú pomoc pre najviac zasiahnutých obyvateľov. V tejto ťažkej dobe sa spoliehajú na podporu darcov z celého sveta.

Ako viete pomôcť vy

Ak chcete pomôcť ľuďom v Libanone, podporte overené organizácie registrované v DARUJME.sk, ktoré poskytujú pomoc rodinám zasiahnutým touto krízou:

  • Človek v ohrození poskytuje potravinovú a materiálnu pomoc pre tisíce vysídlených rodín. Finančné prostriedky zo zbierky pomáhajú zabezpečiť humanitárne balíčky s potravinami, vodou a teplými prikrývkami.
    ➡️Prispejte cez Človek v ohrození

 

  • UNICEF Slovensko sa sústreďuje na pomoc deťom a ich rodinám. Ich tímy na mieste poskytujú pitnú vodu, zdravotnícky materiál a psychosociálnu podporu.
    ➡️Pomôžte cez UNICEF Slovensko

 

  • INTEGRA spolupracuje s miestnymi organizáciami, aby zabezpečila prístrešia, základné potreby a zdravotnú starostlivosť pre vysídlené rodiny.
    ➡️ Podporte cez Nadáciu INTEGRA

 

  • ACN Pomoc trpiacej Cirkvi pomáha v obci Ain Ebel na juhu Libanonu. Napriek bombardovaniu rehoľníci zostávajú, aby poskytovali potravinové balíčky a lekársku pomoc. ACN tiež podporuje projekty na zabezpečenie základných potrieb, školného a nájomného. Prispieť môžete cez ich hlavnú darovaciu stránku na pomoc vo svete.
    ➡️ Pomôžte cez ACN Pomoc trpiacej Cirkvi

 

Zoznam priebežne aktualizujeme.

Vaša pomoc umožní poskytovať kľúčovú humanitárnu pomoc v čase, keď je to najviac potrebné. Pridajte sa k tisíckam ľudí, ktorí už pomáhajú zmierňovať dôsledky tejto katastrofy.

ĎAKUJEME, že pomáhate!

 

Publikované  2. októbra 2024