Zaktualizujte si darovaciu stránku

…alebo prečo vymeniť starú darovaciu stránku za novú?

Ešte stále používate na získavanie darov starý formulár darovacej stránky z roku 2012? Trendy sa už medzitým posunuli a je čas, aby ste sa posunuli s nimi. Takáto darovacia stránka v šablóne z roku 2012 je síce plne funkčná, ale neumožňuje vašej organizácii využívať všetky funkcie, ktoré by vám mohli pomôcť získať viac darov a nie vždy sa vašim darcom zobrazí správne. Chcete, aby vaša stránka vyzerala čo najaktuálnejšie a najprofesionálnejšie?

1. Majte aktuálny dizajn

Formulár darovacej stránky z roku 2012 má dizajn, ktorý bol prijateľný v roku 2012. Uplynulo takmer desaťročie a vy by ste mali z vašej darovacej stránky vyťažiť maximum aj čo sa týka jej vzhľadu. V nových darovacích stránkach si viete navoliť vlastné pozadie, titulný obrázok, vložiť text a ďalšie obrázky alebo videá. Získajte viac darcov pútavým dizajnom.

2. Dobré zobrazenie na mobile

Viac ako 70% návštevníkov darovacích stránok prichádza cez mobil. Ak využívate starú šablónu, darca vašu darovaciu stránku uvidí takto. Môže cez ňu darovať, ale musí si ju zložito zväčšovať a presúvať, aby na nej mohol vyplniť údaje.  Ak váhate, pozrite si ako vyzerá stará stránka vašej organizácie na mobile a už váhať nebudete.

Nové darovacie stránky sú automaticky optimalizované pre najnovšie mobily.

3. Možnosť editovať ďakovné stránky a emaily

V starej darovacej stránke nemôžete spraviť žiadne zmeny ani v ďakovných stránkach, ani v emailoch. A aj tu platia predchádzajúce dva body. Skúste si vyskúšať darovať 1 € pre vašu organizáciu a pozrite si čo sa vám zobrazí a aký mail vám príde. V najhoršom prípade môže ďakovná stránka vyzerať takto:

A nechceli by ste, aby vyzerala radšej takto?

Maily a ďakovné stránky sa vám pri vytvorení novej darovacej stránky vytvoria automaticky v najnovšom dizajne, v jednotnej grafike, s vašim logom a všetkými textami. Kedykoľvek, pri vytvorení alebo aj neskôr, si texty a grafiku viete upraviť tak ako potrebujete. Samozrejmosťou je odoslanie testovacieho mailu a zobrazenie náhľadu ďakovných stránok.

4. Možnosť vybrať si darovaciu stránku presne podľa vašich potrieb

Nové darovacie stránky vám umožňujú voliteľné nastavenia presne podľa vašich potrieb. Môžete si vybrať:

  1. šablónu pre viac textu alebo menej textu
  2. môžete si zvoliť farby, vložiť obrázky či videá, nastaviť pozadie ďakovnej stránky
  3. ak si vyberiete „veľkú šablónu“ môžete si vybrať či si nastavíte aj:


5. Možnosť sledovať odkiaľ prišli dary

Posielate newslettre? Zdieľate darovaciu stránku na sociálnych sieťach? Máte link na webe? Okrem toho, že určite odporúčame, aby ste využívali každý kanál na zdieľanie možnosti podpory vašej organizácie, máme ešte jedno vylepšenie. Vďaka nastaveniu alternatívnych odkazov, budete vedieť, ktorý komunikačný kanál vám prináša reálne dary.

 

A teraz dobrá správa:

Vytvorenie peknej novej darovacej stránky spolu so VŠETKÝMI automatickými emailmi a ďakovnými stránkami netrvá viac ako 5 minút a okrem aktuálne vyzerajúcej darovacej stránky, získate aj všetky vyššie pomenované možnosti.

Všetko čo potrebujete spraviť je:

  1. V Nastaveniach organizácie (hlavná stránka v moje.darujme.sk vľavo dole) si skontrolovať, či máte nastavené aktuálne logo. Ak nie, kliknite na „Editovať dáta“ a nahrajte správne logo – nezabudnite kliknúť dole na „Uložiť“.
  2. V sekcii Darovacie stránky kliknite na „+Vytvoriť novú“.
  3. Vyberte si typ darovacej stránky, ktorú potrebujete, vyplňte potrebné údaje (názov stránky, základný text, vyberte si farbu) a darovacia stránka spolu so všetkými mailmi a ďakovnými stránkami je za chvíľku hotová a plne funkčná. Všetko môžete samozrejme upraviť aj neskôr podľa vašich potrieb.
  4. Po vyplnení základných údajov sa vytvorí link, ktorý si jednoducho vložíte ako tlačidlo na stránku vašej organizácie, zdieľate ho v mailoch, newslettri a na sociálnych sieťach. Nezabudnite, že tlačidlo odkazujúce na darovaciu stránku by malo byť na vašom webe viditeľné na prvý pohľad, aby hneď upútalo darcov a malo by odkazovať na jeden klik priamo na darovaciu stránku, aby ste ich cestou nestratili.

Uľahčite ľuďom podporu vašej organizácie. Pozrite si aj naše ďalšie tipy, ako a kde komunikovať, že darcovia môžu podporiť vaše aktivity.

Veríme, že vaša nová stránka vašej organizácii uľahčí získavanie darov. Keby ste mali akékoľvek otázky, neváhajte sa nám ozvať, radi vám so všetkým pomôžeme.

 

Publikované 26. októbra 2021