Zapojte firmy do darcovských výziev

Zapojte sa do Giving Tuesday alebo využite, že Vianoce klopú na dvere a oslovte firmy, s ktorými spolupracujete alebo ktoré pôsobia vo vašom okolí, aby si pre vašu organizáciu vytvorili darcovskú výzvu. Trend hovorí jasne – firmy milujú výzvy 🙂

Ozvite sa firme telefonicky a majte pripravený vysvetľujúci mail ako darcovské výzvy fungujú. Pokojne sa inšpirujte našimi odporúčaniami. Darcovskú výzvu si vie vytvoriť firma cez špeciálny link, ktorý si nastaví vaša organizácia v DARUJME.sk, doslova za 5 minút. Potom ju už stačí len zverejniť medzi zamestnancami firmy.

Dajte firmám na výber, ako sa môžu zapojiť. Napríklad výzvou počas Giving Tuesday:

Alebo zbierať dary pre vašu organizáciu v rámci charitatívneho kvízu:

Alebo vo vianočnej tombole:

Prípadne formou charitatívneho jarmoku:

Niektoré firmy sa rozhodnú pomoc znásobiť/matchovať – za každé Euro, ktoré zamestnanec pošle organizácii, pošle rovnakú sumu aj firma. Pre zamestnanca je veľmi motivujúce vedieť, že cez tento spôsob prispieva dvojnásobkom a že jeho firme záleží na rovnakých témach ako jemu. Mnohé firmy uprednostňujú darcovské výzvy cez DARUJME.sk, pretože majú ich komunikáciu plne pod kontrolou a nedostávajú sa do priamej konkurencie s inými firmami. Firma pri výzve zabezpečuje len svoju vlastnú komunikáciu výzvy medzi zamestnancami (alebo na verejnosť), celú administratívu okolo darov zabezpečuje DARUJME.sk.

Pre vašu organizáciu je veľkou výhodou, že poslané dary dostanete bez ohľadu na to, či sa podarí cieľovú sumu naplniť a nemusíte riešiť žiadne darovacie zmluvy. Firma svojím menom dodáva vašej organizácii podporu a vďaka nej získate nielen dary, ale hlavne kontakty na ľudí, ktorých by sa vám možno bežnou komunikáciou nepodarilo zasiahnuť. Ako vyzerá taká matchingová darcovská výzva si pozrite napríklad na minuloročnej výzve GIVING TUESDAY 2022: ESET pre Nadáciu INTEGRA.

Viac informácií pre firmy o darcovských výzvach nájdete tu. Inšpirujte sa skúsenosťami iných organizácií.
Ak potrebujete poradiť alebo skonzultovať váš nápad, sme tu pre vás na info@darujme.sk

Ak ešte nie ste v DARUJME.sk a chceli by ste byť, zaregistrovať sa môžete tu.

 

Aktualizované 4. októbra 2023