NAŠIM ORGANIZÁCIÁM ODPORÚČAME

Prvé kroky po migrácii dát, aby u vás zmena prebehla hladko

 

Zvyknúť si na nové IT prostredie je vždy veľmi individuálna a priam osobnostná záležitosť. Veríme, že to VAŠE prvé prihlásenie sa do nového darcovského systému DARUJME.sk v novom dizajne bude pre vás niečím iné, ale len na chvíľku a len vizuálne 😊… a v konečnom dôsledku len v pozitívnom smere. Bude to o zvyku a zžití sa s novým dizajnom a inými funkciami – ako keď banka zmení internetbanking, na ktorý sme boli zvyknutí.

Snažili sme sa celý proces prechodu na nové DARUJME.sk pripraviť tak, aby používatelia zapojených organizácií mohli pracovať podľa možnosti tak ako sú zvyknutí. Navyše, staré DARUJME.sk ponecháme ešte do konca roka 2020 v prevádzke na čítanie, to znamená, že používatelia si budú môcť dohľadať či nakopírovať všetky vlastné nastavenia, texty a dáta z minulosti.

Všetkým používateľom a používateľkám z organizácií po migrácii dát odporúčame:

Overiť darovanie pre vašu organizáciu z pohľadu darcu:

 

  1. Otvorte si na webstránke vašej organizácie darovaciu stránku, cez ktorú vám zvyčajne darcovia darujú.
  2. Skontrolujte, či vyzerá tak ako zvyčajne

 

a) Ak využívate štandardné šablóny darovacích stránok mali by ste si po migrácii pozrieť svoje darovacie stránky a skontrolovať či sú vizuálne v poriadku

Príklad štandardnej darovacej stránky:

 

Ak je tam závažný problém, nie je možné ich editovať, bude potrebné vytvoriť novú stránku v novom dizajne.

 

b) Organizácie, ktoré majú nastavené vlastné darovacie stránky, budeme kontaktovať s pokynmi mailom, ak treba niečo upraviť. Príklad vlastnej darovacej stránky:

 

  1. Skúste darovať cez kartu – otvorila sa platobná brána Centra pre filantropiu?

 

  1. Skúste darovať prevodom – a overte si, či je v ďakovnej stránke a maily, ktorý vám prišiel:

a) správne číslo účtu IBAN, na ktoré treba darovať SK3011000000002949084465

b) variabilný symbol začínajúci číslom 3

 

Ak ste zistili akúkoľvek výraznú zmenu, alebo niečo nefunguje, prosím napíšte nám na info@darujme.sk.

 

Overiť darovanie pre vašu organizáciu z pohľadu organizácie:

 

  1. Prihláste sa na moje.darujme.sk (platia rovnaké prihlasovacie údaje ako doteraz);

 

  1. Skontrolujte či máte v systéme uložené správne číslo účtu vašej organizácie – ak nie napíšte nám na info@darujme.sk;

 

Krok č.1 – Nastavenie organizácie

 

Krok č.2

 

Krok č.3

 

  1. Skontrolujte Nastavenia organizácie (vľavo dole) či v detailoch niečo nechýba;

 

  1. Nastavte komu z používateľov vašej organizácie budú chodiť jednotlivé notifikácie v Nastaveniach organizácie časť Notifikácie.

 

Krok č.1

 

Krok č.2

 

Notifikácie prichádzajú na mailovú adresu používateľa a po prihlásení ich používateľ uvidí spolu s číslom aktívnych notifikácií na hlavnej stránke ako aj v hlavnom úložisku notifikácií vľavo hore.

 

 

  1. Skontrolujte si nastavenia darcovských výziev, či je všetko prekopírované. Ak ste doteraz darcovské výzvy (p2p výzvy) nepoužívali, môžete si ich rovno nastaviť a dať vašim podporovateľom šancu zbierať dary pre vašu organizáciu. (Viac o darcovských výzvach alebo p2p fundraisingu si prečítate tu.)

 

 

  1. Niektoré organizácie využívajú feedy – informáciu o darovanej sume na vašom webe – prosím skontrolujte si či vám ukazuje správnu sumu. Príklad feedu:

 

 

  1. Prečítajte si a založte do účtovníctva aj pokyny k finančným transakciám súvisiacim s DARUJME.sk.

 

  1. Preklikajte si všetky sekcie, popozerajte si, čo sme pre vás nové pripravili, kliknite na otáznik vpravo hore a prečítajte si podklady, porovnajte si dáta so starým DARUJME a môžete nové DARUJME začať používať.

 

 

Ak objavíte nejakú nezrovnalosť alebo máte otázku, s ktorou si neviete rady, napíšte nám prosím na info@darujme.sk – všetko vieme dohľadať.

 

Zuzana a Jenka z DARUJME.sk

 

Nech sa páči,

 

Active Citizens Fund

Projekt ‘Zlepšenie prístupu k súkromnému financovaniu pre OOS’ je podporený z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou.[/vc_column_text]