Do neznáma spolu s Lenkou a Honzom

Neuveriteľných 137 648 EUR sa cez DARUJME.sk podarilo vyzbierať Lenke Poláčkovej (Vacvalovej) v darcovskej výzve DO NEZNÁMA SPOLU na lepšiu diagnostiku detských onkologických pacientov.

Lenkina výzva pre Deťom s rakovinou n.o.

 

Lenka je herečka, moderátorka a najmä ultrabežkyňa. Spolu s manželom Honzom sa púšťa do dobrodružných ultrabehov vo vysokých nadmorských výškach, ktoré vždy spojí so zbierkou na pomoc pre malých onkologických pacientov. Už v predošlých projektoch Z KOŠÍC DO BLAVY, NÁJDEM ODVAHU, VIAC ODVAHY, VIAC NAPLNO a NAPLNO DO NEZNÁMA spolu vyzbierali viac ako 180 000 EUR na pomoc deťom. „Téma pomoci detskej onkológii so mnou rezonuje už od prvých projektov, kedy sme SPOLU zbierali na zážitkovú terapiu, až do teraz, kedy pomáhame Detskej hematológii a onkológii v Bratislave. Mám pocit, že tam sa svet točí inak. Cesta detí na onkológii je skutočná CESTA DO NEZNÁMA. Spoločne s rodičmi musia kráčať trailom vedeným tou najťažšou trasou s neistým cieľom,“ hovorí Lenka.

V tomto roku sa rozhodli vydať sa na 1000 kilometrov po stopách Inkov v Peru a zdolať tak jeden z najstarších trailov na svete Qhapaq Ñan. Je to unikátny systém cestnej siete zapísaný do zoznamu UNESCO, ktorý vybudovali Inkovia v priebehu 15. storočia, aby zjednotili Inskú ríšu. Pomocou bežcov v štafetách tak boli schopní doručovať informácie, či tovar až na vzdialenosti 300 km za deň. „Spoznať Qhapaq Ñan znamená pochopiť veľkú časť histórie Inkov. Pre nás to znamená pochopiť spoluprácu, vďaka ktorej dokázali neskutočne veľké veci,“ vysvetľujú vo výzve.

 

Fotografie: Jan Poláček

 

Počas tejto náročnej trasy chceli vyzbierať 100 000 Eur pre Oddelenie detskej hematológie a onkológie v Bratislave na kúpu prístroja, ktorý pomôže presnejšie diagnostikovať rakovinu mozgu, a tým nastaviť šetrnejšiu liečbu. Bude to prvý takýto prístroj na Slovensku. Nakoniec sa podarilo vyzbierať 137 648 Eur od celkom 7 133 darcov. Darcovia si symbolicky adoptovali Lenkine kilometre a prispievali na jej výzvu finančne aj slovami podpory.

 

Komentáre od darcov

 

Lenka svojimi projektami a neskutočným nasadením prebúdza v ľuďoch dobro, chuť zapojiť sa a prispieť na správnu vec. „Naozaj verím, že všetko dobré sa raz vráti a s týmto do každého projektu idem. Tiež verím, že ľudia, ktorí tieto projekty sledujú majú podobné zmýšľanie. A tiež vďaka vám, ktorí každý môj bláznivý nápad podporíte akoukoľvek sumou, pretože v ňom vidíte zmysel,“ vraví Lenka.

My v DARUJME.sk držíme Lenke a Honzovi palce v ďalších dobrodružstvách a výzvach a budeme s napätím sledovať, kam ich nohy a dobré srdcia ešte zavedú.

Darcovské výzvy na podporu témy, na ktorej vám záleží, sú tu naozaj pre každého a dokonca nemusíte ani behať 🙂

Blížia sa vaše narodeniny a vy by ste chceli dostať od priateľov zmysluplný darček? Vytvorte si výzvu pre vašu obľúbenú neziskovku a poproste priateľov, aby vám miesto kvetov či čokolády darovali radšej príspevok pre organizáciu. Vytvorenie výzvy je veľmi jednoduché a najväčším darčekom pre vás bude dobrý pocit, že ste pomohli viac ako len darom.

Organizujete firemný večierok, zapájate sa do Giving Tuesday alebo chcete ako firma pomôcť pri nečakanej udalosti? Vytvorte si ako firma darcovskú výzvu a vyzvite vašich zamestnancov, aby pomáhali s vami. Pre vás ako firmu je to veľmi jednoduché a administratívne nenáročné, po jednoduchom vytvorení výzvy stačí už len komunikovať jej adresu  – všetko okolo darov vyriešime my.

 

Publikované 23. augusta 2022