Vytvorte si darcovskú výzvu na pomoc pre ľudí po povodniach

V posledných dňoch Slovensko zasiahli ničivé povodne, ktoré spôsobili rozsiahle materiálne škody a postihli množstvo rodín. Niektoré oblasti boli zničené prívalovými dažďami, ktoré vyústili do zaplavenia domov, infraštruktúry a poľnohospodárskej pôdy. Mnoho ľudí prišlo o strechu nad hlavou a nevyhnutne potrebujú našu pomoc.

Na pomoc obetiam povodní zareagovali aj slovenské mimovládne organizácie, ktoré spustili finančné zbierky na pomoc ľuďom zasiahnutým touto prírodnou katastrofou.

Zoznam zbierok a informácie o nich pribežne aktualizujeme. Zapojiť sa do pomoci viete aj vy.

Ako pomôcť?

Okrem priameho darovania cez oficiálne stránky mimovládnych organizácií môžete pomôcť aj vytvorením vlastnej darcovskej výzvy. Tento jednoduchý krok umožní jednotlivcom, školám, firmám či obciam získať dary od svojho okolia a poskytnúť potrebnú pomoc ľuďom zasiahnutým povodňami.

Ak potrebujete pomoc pri vytváraní darcovskej výzvy, môžete nás kontaktovať na adrese info@darujme.sk. Radi vám pomôžeme s celým procesom.

Čo je darcovská výzva?

Darcovská výzva je osobná stránka, ktorú si vytvorí podporovateľ organizácie za účelom získania darov pre konkrétnu neziskovú organizáciu. Týmto spôsobom môžu jednotlivci a firmy pomôcť nielen darovaním, ale aj šírením informácií a motivovaním svojho okolia k aktívnej pomoci.

Vaša výzva bude vytvorená pod vaším menom alebo menom vašej firmy, s vlastným obsahom, fotografiou alebo logom. Všetky dary získané cez vašu výzvu budú smerovať priamo organizácii, ktorú si vyberiete.

Ako vytvoriť darcovskú výzvu?

Rozhodnite sa, ktorú z mimovládnych organizácií chcete podporiť vo svojej darcovskej výzve. V súčasnosti môžete vytvoriť výzvu pre organizácie, ktoré aktívne pomáhajú obetiam povodní:

 

Stačí kliknúť na odkazy vyššie, ktoré vás presmerujú priamo na stránky týchto organizácií, kde si v priebehu niekoľkých minút môžete vytvoriť svoju vlastnú výzvu.

Kroky k úspešnému vytvoreniu darcovskej výzvy:

  1. Pomenujte svoju kampaň a nastavte cieľovú sumu, ktorú chcete vyzbierať. Všetky získané príspevky budú zaslané organizácii bez ohľadu na to, či sa podarí naplniť cieľovú sumu.
  2. Ak ešte nemáte vytvorené konto, zaregistrujte sa do systému alebo sa prihláste cez Facebook.
  3. Na stránke vašej darcovskej výzvy upravte text, pridajte svoju fotografiu alebo logo a nastavte počet dní, počas ktorých bude výzva aktívna.
  4. Kliknite na uložiť výzvu. Vaša darcovská výzva je teraz vytvorená!
  5. Zdieľajte link na svoju výzvu na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom, rodine a kolegom. Vyzvite ich, aby sa zapojili a pomohli aj oni.

 

Tipy pre firmy:

  • Vyzbierané dary môžete znásobiť (matchovať) prostredníctvom darovacej výzvy.
  • Môžete vyzvať aj svojich zamestnancov k vytvoreniu darcovskej výzvy.
  • Zorganizujte internú darcovskú výzvu pre svojich zamestnancov, aby ste spoločne pomohli tým, ktorí to potrebujú.

 

Ak máte otázky alebo potrebujete pomoc pri vytváraní darcovskej výzvy, neváhajte nás kontaktovať na info@darujme.sk. Napíšte nám aj ak chcete ako organizácia tiež využívať darcovské výzvy.

Spoločne môžeme zmierniť následky povodní a pomôcť ľuďom, ktorí prišli o domov. Každá pomoc sa počíta!

Publikované 18. septembra 2023