Pre darcov – firmy

DARUJME.sk je nekomerčné platobné riešenie určené výhradne pre overené mimovládne neziskové organizácie.

 

Vďaka nemu môžete podporovať vybrané verejnoprospešné aktivity ľahko, rýchlo a hlavne bezpečne. Umožňuje platbu kartou, platobným tlačidlom väčšiny bánk, ako aj bankovým prevodom.

 

Mimovládne neziskové organizácie, ktoré DARUJME.sk používajú, sa voči svojim darcom zaväzujú konať transparentne a poctivo ich informovať o využití darov. Pre viac informácií si prečítajte Kódex používateľa.

 

Cez DARUJME.sk môžu darovať aj akékoľvek právnické osoby napr. firmy, mimovládne organizácie či obce.

 

Darovanie funguje rovnako ako pri jednotlivcoch – stačí v darovacom formulári vyplniť meno, priezvisko a email zodpovednej osoby. Kliknite na chcem darovať ako právnická osoba a vyplňte aj ďalšie údaje o vašej firme.

 

Čo si po darovaní máme založiť do účtovníctva?

Ak potrebujete potvrdenie do účtovníctva, označte to prosím vo formulári.  Potvrdenie vám pošleme do 5 pracovných dní. Bude obsahovať informáciu o tom, že vaša firma uzatvorila darovaciu zmluvu s mimovládnou organizáciu, ktorej ste poslali dar spolu so všetkými podrobnosťami z formulára.  Potvrdenie vystavuje Centrum pre filantropiu n.o. ako prevádzkovateľ systému DARUJME.sk v zmysle našich pravidiel fungovania.

Na aký účet vlastne posielame dary?

Od 1. septembra 2020 využíva DARUJME.sk vlastnú platobnú infraštruktúru. Darcovia zasielajú dary pre všetky zaregistrované organizácie na jednotné čísla účtov organizácie Centrum pre filantropiu n.o.:

 

  • IBAN – SK3011000000002949084465

Na tento účet prichádzajú dary zasielané cez kartu, Tatra Pay alebo prevodom.

 

  • IBAN: SK63 0900 0000 051 6987 9164

Na tento účet prichádzajú dary zasielané cez SporoPay.

 

  • IBAN: SK26 0200 0000 0042 8345 5459

Na tento účet prichádzajú dary zasielané cez e-platby VUB.

 

U väčšiny bánk sa darcovi na výpise z účtu objaví „DARUJME.sk“ alebo „CPF – DARUJME“, prípadne vlastná poznámka, ktorú darca uviedol pri zadávaní platby.

Chceme poslať dar zo zahraničia

DARUJME.sk prijíma pre organizácie aj dary zo zahraničných bánk. Darcovia v takom prípade najčastejšie využívajú platbu kartou, GooglePay, ApplePay alebo dar cez bankový prevod. Niektoré organizácie majú nastavenú aj možnosť prijímať dary cez PayPal.

 

Pri posielaní daru cez bankový prevod sa dary automaticky párujú cez variabilný symbol. V prípade, že Vaša banka neumožňuje zadanie variabilného symbolu, napíšte ho prosím do poznámky k platbe. Uľahčíte nám tým dohľadanie daru a dar sa k organizácii dostane rýchlejšie.

Prečo máme podporiť organizáciu práve cez DARUJME.sk?

DARUJME.sk je nekomerčný darcovský systém, ktorý vytvorila a prevádzkuje nezisková organizácia Centrum pre filantropiu. Už viac ako 20 rokov podporujeme aktívnych ľudí a organizácie na Slovensku, aby mohli realizovať svoje verejnoprospešné aktivity.

 

Ak chcete jednoducho podporiť organizáciu, DARUJME.sk je pre vás ideálny nástroj. Nemusíte riešiť darovaciu zmluvu, stačí len vyplniť údaje na darovacej stránke, zaškrtnúť, že potrebujete potvrdenie do účtovníctva a my vám ho po prijatí daru automaticky pošleme.

 

Ak máte doklad o tom, že vaša firma darovala vlastné finančné prostriedky na verejnoprospešný účel, môžete ich použiť na znásobenie % z dane, ktoré môžete asignovať mimovládnej organizácii pri odovzdávaní daňového priznania. Štandardne firmy posielajú 1% podielu zaplatenej dane z príjmov, ale ak počas účtovného roka darujú aj vlastné zdroje vo výške minimálne 0,5% podielu zaplatenej dane, môžu asignovať mimovládnej neziskovej organizácii 2% zo zaplatenej dane.

 

Záleží nám na tom, aby mimovládne organizácie mohli získavať dary od svojich podporovateľov jednoducho a bezpečne aj cez internet. DARUJME.sk môže využívať malá lokálna aj veľká celoslovenská organizácia – navrhli sme ho tak, aby nemuseli nič programovať ani riešiť s bankami. Organizácie tak môžu jednoducho získavať dary a zároveň sa sústrediť na napĺňanie svojho poslania.

 

Všetky organizácie, ktoré využívajú DARUJME.sk, prešli pri registrácii overovacím procesom. Je pre nás veľmi dôležité, aby organizácie transparentne hovorili o svojej činnosti a aby darcovia vedeli, komu a na aký účel posielajú svoje dary.

 

Vďaka DARUJME.sk môžu organizácie dlhodobo získavať dary – najviac im pomôžete ak si nastavíte pravidelný dar.  Organizácia bude vedieť, že s vami môže počítať a to jej umožní lepšie si plánovať svoje aktivity.

Ako inak môžeme pomôcť organizácii cez DARUJME.sk?

Mnohé firmy čoraz častejšie oslovujú svojich zamestnancov, aby sa k nim pridali a pomáhali spolu s nimi prostredníctvom darcovských výziev.

 

Viac informácií aj popis fungovania nájdete tu.

 

Organizujete firemný večierok, zapájate sa do Giving Tuesday alebo chcete ako firma pomôcť pri nečakanej udalosti? Vytvorte si ako firma darcovskú výzvu a vyzvite vašich zamestnancov, aby pomáhali s vami. Pre vás ako firmu je to veľmi jednoduché a administratívne nenáročné, po jednoduchom vytvorení výzvy stačí už len komunikovať jej adresu  – všetko okolo darov vyriešime my.

CHCEM AKO FIRMA ZNÁSOBIŤ DARY V DARCOVSKEJ VÝZVE - MATCHING

Cez DARUJME.sk môžete ako firma znásobiť dary v darcovských výzvach. Ako to prebieha? Darcovskú výzvu si viete vytvoriť doslova za 5 minút. Organizácie, ktoré si nastavili možnosť darcovských výziev, sú uverejnené tu, stačí kliknúť na logo – https://darujme.sk/ambasador/. V procese vytvárania výzvy označíte „Chcem ako firma znásobiť dary“.

 

To znamená, že napríklad za každé Euro, ktoré zamestnanec pošle organizácii, pošle rovnakú sumu alebo jej násobok aj firma. Pre zamestnanca je veľmi motivujúce vedieť, že jeho dar bol znásobený a že firme záleží na rovnakých témach ako jemu. Zo strany firmy je nutné už len zverejniť výzvu medzi zamestnancami firmy (alebo na verejnosť), celú administratívu okolo darov zabezpečuje DARUJME.sk.

 

Mnohé firmy uprednostňujú darcovské výzvy cez DARUJME.sk, pretože majú ich komunikáciu plne pod kontrolou a nedostávajú sa do priamej konkurencie s inými firmami.

Ďakujeme, že pomáhate.